Bogens målgruppe er ifølge forfatteren kvinder fra slutningen af 20’erne og opefter. Imidlertid skal der bruges mange ingredienser til opskrifterne, som umiddelbart oftest ikke vil være noget yngre mennesker lige har liggende i køkkenet (mange af ingredienserne er i den dyre ende) Jeg går dog ud fra at man kun køber denne bog hvis man er lidt mere end sædvanligt interesseret i sit helbred og i sundhed, så derfor er det muligt at køberen ikke vil se dette som en udfordring. Målgruppen virker for mig mere som kvinder i 30’erne og op, som måske går mere op i hvilken effekt sunde madvaner kan have på overgangsalderen senere hen. 20’erne virker for mig som for tidligt at bekymre sig om dette, selvom det ifølge bogen er der man netop bør starte.
Det er korrekt at opskrifterne ikke tager lang tid at tilberede når man først har lavet det forberedende arbejde, men for en nybegynder på dette område som mig, tager det lang tid at finde og indkøbe ingredienserne, hvilket godt kan virke “afskrækkende” allerede ved gennembladring af bogen.
Bogen og opskrifterne er nemme at læse og lige at gå til. Udover det er det skønt at der ikke er nogle løftede pegefingre, og at forfatteren i starten af bogen ligefrem opfordrer til at man skal huske sin yndlings chokolade croissant. Sundhedseksperter virker ofte som en slags over-mennesker, der er umulige at gøre kunsten efter. Det er ikke tilfældet med denne bog og forfatter, hvilket får det til at virke mere menneskeligt at kaste sig ud i.
Selve layoutet er lækkert, og det er en bog man får lyst til at åbne og kigge nærmere i. Den smukke farve udenpå bogen appellerer bestemt til en, og billederne af retterne gør dem indbydende og at man får lyst til at lave dem lige så flotte og appetitlige selv.
Jeg har lavet 7 af retterne selv siden jeg modtog bogen, og forsøgt at finde en fra hvert afsnit af bogen. Frokost salaterne (side 49 og frem) er især lækre, og super nemme at lave. Et rigtig godt alternativ til færdige salater fyldt med mayonaise, og selv min kæreste synes de var fremragende. Pastaretterne er også nemme og lækre, og desserterne kan helt klart også anbefales. Der kunne godt have været flere opskrifter under hurtigt grøntsagstilbehør (efter min mening), da det personligt for mig oftest er her man kommer til kort når aftensmaden skal tilberedes. Det havde heller ikke gjort noget hvis der havde været et afsnit om bagværk og lækre brød.
Til mange af opskrifterne, hører et forslag til variation, hvilket er super godt som inspiration. Et forslag til en evt forbedring af bogen, er at tilføje 3-4 hele menuer af opskrifter der ville passe godt sammen til gæster. Dette kan man selvfølgelig selv finde frem til, men det er som oftest nemmere i en travl hverdag, hvis forarbejdet er gjort for en.
Bogen kan helt sikkert anbefales, men som tidligere nævnt til en lidt mere snæver gruppe af kvinder, der er interesserede i at bruge ordentlige råvarer og tiden på at finde de rigtige ingredienser.
Venlig hilsen
Cecilie